Menu


Koken is een ambacht.
Niets meer, en zeker niets minder.

Voor- en tussengerechten

Fines Claires

per stuk €2,75

Tomaat

Gedroogde coeur de boeuf tomaat, zoetzure cherrytomaatjes,
chips van pomodori, in dragonolie gemarineerde feta, crumble van feta,
tomatensorbet, mierikswortelroom, en tomatenconsommé
€18

Cèpes

Extract van cèpes met rozemarijn en knoflook, bleekselderij met hazelnootolie,
bolletjes van peer en blauwe kaas, beukenzwam met truffelschil,
en chips van rozijnenbrood
€18

Zalm

Met venkelzaad en koriander gepekelde Noorse zalm, met panna cotta
en chips van venkel, bonbon van avocado met geitenmelk,
en parels van geitenkaas met crispy amaranth
€20

Forel

Tartaar van forel en mousse van gerookte forel, aspic van oosterse bouillon
en groene kruiden, zoetzure groenten, bospeen in spicy mango,
en jus van wortel met limoenblad
€22

Langoustine

Gepekelde en gebrande langoustines, sorbetijs van bieslook,
krokantje van schaaldierenjus, parels van komkommer in wasabi,
pompoen, schuim van Raz el Hanout, en kerriesaus
€23

Poussin

Gebakken filet van piepkuiken, rouleau van gevogelte met Jabugoham,
Amsterdamse uitjes, gedroogde appel, knolselderij met dragon,
soufflé aardappel, en licht gerookte bearnaisesaus
€20

Kalf

Tartaar en mousse van kalf, met krokant gebakken zwezerik,
kwark met nootmuskaat, kwartelei, pistachenoten, puree van erwtjes,
krullen van oude kaas, radijs en rettich, en zuurdesemtoast
€22

 

 

Hoofdgerechten

(halve portie / normale portie)

Blini

Blini gevuld met gemarineerde aubergine en geitenkaas,
bonbon van pastinaak met amandel, spitskool met gebrande pitjes,
parels en puree van courgette, en coulis van paprika met steranijs
€14 / €18

Lemper

Lemper van kokosrijst met spicy zoetzuur van paprika, geroosterde klapper,
kerrie en quinoa, puree van gerookte schorseneren en oregano,
chili kroepoek, beurre blanc met sereh en gember
€15 / €20

Kabeljauw

Gebakken kabeljauw op kruidige aardappelsalade met Hollandse garnalen
en groene mosterd, mousse van artisjok, tandoori-uitjes,
crunch van uien, roomsaus met citroentijm
€21 / €27

Griet

Gebakken griet met gemarineerd Zeeuws spek, ravioli met koolrabi
in witte truffelazijn, mousse en chips van bloemkool, geroosterde zeekraal,
witte miso, en schuimige paddenstoelensaus
€24 / €32

Eend

Gebraden filet van boerderijeend, aumônière van de bout met bosui,
hoisin en komkommer, puree van mais, bulgur met gele curry,
atjar van rettich en radijs, en jus met limoenblad
€20 / €26

Lam

Gebraden lamsschouder met kruidenkorst, lamshaas, ragout van lam
met meiknol en mint, polenta met oregano en Pecorino,
gemarineerde aubergine, en lamsjus
€23 / €30

Hert

Gebraad van ree, puree van peterseliewortel, rode biet in sherryazijn,
cantharellen, gebrande romanesco bloemkool, crunch van zwarte olijven,
zwarte pruimen, en wildjus met sherry
€24 / €32

 

Nagerechten

Kaas

Assortiment kazen, met notenvruchtenbrood
€16

Kokos

Kokos panna cotta met limoen, gemberroomijs, crumble van lombok peper,
gedroogde banaan, mousse met sereh, en spongecake van palmsuiker
€15

Pompoen

Pompoenflan, krokant van pompoen en speculaas, gemarineerde sinaasappel,
crumble van koffie, beurre noisette, gezouten karamel,
frisse mousse van mascarpone, en kardemomroomijs
€16

Chocolade

Taartje van chocolade en hazelnoot, puree van duindoornbessen,
nougatine, ahornsiroop, merengue met amandel,
hazelnootdruppels en olijfolie-roomijs
€17

 

Verrassingsmenu

LUNCH

Ma t/m vr vanaf 12:00 en zondag vanaf 13:00

Tweegangen lunchmenu
€33
Driegangen lunchmenu
€42

Tijdens de lunch kunt u ook uw keuze maken uit de a la carte kaart.
Laatste keukenbestelling lunch ma t/m vr 14:30, zondag doorlopend.

 

DINER

Dagelijks vanaf 17:30

Viergangen verrassingsmenu
€55

Vijfgangen verrassingsmenu
€65

Zesgangen verrassingsmenu
€75

Alle menu’s zijn er ook in een vegetarische variant.
Met uw wens, dieet of allergie houden we natuurlijk rekening.
Laatste keukenbestelling diner 21:00.

 

Zondag

 

De Portier is ook geopend op zondag.

Vanaf 13:00 bent u van harte welkom voor een late lunch,
een vroeg diner, of een lekkere lange avond tafelen.