Menu lunch & diner


Koken is een ambacht.
Niets meer, en zeker niets minder.
English menu
Deutsche Speisekarte

Voor- en tussengerechten

Fines Claires

per stuk €3

Taartje

Zanddeegtaartje met gezouten hazelnoten, belegen weide-geitenkaas,
mousse van vijgen en mosterd, zoetzuur van rode ui,
en schuimige saus van rode biet, Crème de cassis en rode wijnazijn
€15

Cèpes

Extract van cèpes met rozemarijn en knoflook, bleekselderij met hazelnootolie,
bolletjes van peer en blauwe kaas, beukenzwam met truffelschil,
en chips van rozijnenbrood
€18

Schol

Gepekelde scholfilet met vinaigrette van appel, Limoncello
en pompoen, gel van mandarijn, rettich met Hollandse garnalen
en asperges, asperges in kruidenvinaigrette, en kruidensalade
€18

Forel

Tartaar van forel en mousse van gerookte forel, aspic van oosterse bouillon
en groene kruiden, zoetzure groenten, bospeen in spicy mango,
en jus van wortel met limoenblad
€22

Coquille

Gebakken coquilles, cannelloni van nagelhout met mousse van coquille
op champignonbavarois, bereidingen van pastinaak, rundermerg,
vinaigrette van schaaldieren met kerrie en combava
€24

Lam

Lamspastrami met krokante chorizo, asperges gemarineerd
in groene olijventapenade, puree en poeder van erwten,
chips van gele wortel in vadouvan, paprikaparels en oosterse kers
€20

Eend

Terrine van eendenbout met gedroogde paddenstoelen,
in curry gemarineerde eendenborst, compote van abrikozen,
gember en gepoft venkelzaad, vinaigrette van oude soja en uiensiroop
€22

 

 

Hoofdgerechten

(halve portie / normale portie)

Polenta

Gebakken kruidenpolenta, pittige linzen met appel, puree van appel,
brûlée van rozemarijn, structuren van pompoen,
en saus van gerookte paprika
€15 / €20

Groentetuin

Tuintje van voorjaarsgroenten op couscous met geelwortel,
tandoori en pijnboompitten, chips van truffelaardappel,
baba ganoush, en beurre noisette
€17 / €22

Kabeljauw

Gebakken kabeljauwrug, spicy inktvisringen, crumble met chili,
mousse van gerookte aardappel, wortel in tomatenazijn,
komkommer met dragon, bladselderijsaus, en krokant van inktvisinkt
€20 / €26

Zeeduivel

Gebakken zeeduivel met gremolata-olie, ingemaakte mosseltjes,
puree van kikkererwten, peultjes, cherrytomaat gevuld met
gemarineerde ansjovis, en beurre blanc met kervel
€21 / €28

Speenvarken

Licht gerookt filet van speenvarken met een kruidenkorst,
bereidingen van meiknol, puree van wortel met karwei,
gel van augurken, gebrande meloesuitjes, en rode wijnsaus
€20 / €26

Bresse duif

Gebraden filet van Bresse duif, Limburgse bloedworst,
gebakken aardpeer met crunch en olie van pistache,
aardappel in truffelazijn, puree van framboos, en eigen jus met cacao
€21 / €28

Rund

Bavette met krokante asperges, portobello in truffelazijn, Jabugoham,
pommes dauphines met geitenkaas, mousse van rettich met limoen,
tuinboontjes, en eigen jus met limoenblad
€23 / €30

 

Nagerechten

Kaas

Assortiment kazen, met notenvruchtenbrood
€16

Kokos

Kokos panna cotta met limoen, gemberroomijs, crumble van lombok peper,
gedroogde banaan, mousse met sereh, en spongecake van palmsuiker
€14

Pistache

Bombe van pistachemousse met gelei van Matcha thee, appelsorbet,
spongecake van pistache, bonbon van yoghurt met kamille, karamelsaus,
gedroogde venkelchips, en chocoladekruim
€15

Chocolade

Taartje van chocolade en hazelnoot, puree van duindoornbessen,
nougatine, ahornsiroop, merengue met amandel,
hazelnootdruppels en olijfolie-roomijs
€17

 

Verrassingsmenu

LUNCH

Ma t/m vr vanaf 12:00 en zondag vanaf 13:00

Tweegangen lunchmenu
€33
Driegangen lunchmenu
€42

Tijdens de lunch kunt u ook uw keuze maken uit de a la carte kaart.
Laatste keukenbestelling lunch ma t/m vr 14:30, zondag doorlopend.

 

DINER

Dagelijks vanaf 17:30

Viergangen verrassingsmenu
€55

Vijfgangen verrassingsmenu
€65

Zesgangen verrassingsmenu
€75

Alle menu’s zijn er ook in een vegetarische variant.
Met uw wens, dieet of allergie houden we natuurlijk rekening.
Laatste keukenbestelling diner 21:00.

 

Zondag

De Portier Nijmegen is ook geopend op zondag.

Vanaf 13:00 bent u van harte welkom voor een late lunch,
een vroeg diner, of een lekkere lange avond tafelen.