Menu


Koken is een ambacht.
Niets meer, en zeker niets minder.

Voor- en tussengerechten

Fines Claires

per stuk €2,75

Knolselderij

Bavarois en zoetzuur van knolselderij met madras kerrie,
taartje van spitskool met dressing van cèpes, krokante wonton
met selderijzout, en vinaigrette van cèpes met pittenolie en ponzu
€15

Wortel

Wortelcakejes met tandoori, wortel gevuld met ricotta,
puree van wortel met sinaasappel, chips met rozemarijn,
krokantje met geroosterde pepita’s, crispy olijven,
en gebakken zwammetjes
€16

Makreel

Taartje van gerookte makreel met pittige tomaatjes,
tartaar van makreel, puree en ringen van ui, salsa met koriander
en dashi, ziltige plantjes, en vinaigrette van karnemelk
€18

Tonijn

Met garam masala geroosterde tonijn, salade van gekonfijte zuurkool,
mousse van paprika met ansjovis, mosterdijs, gepofte basmatirijst
met algenpoeder, en beurre noisette
€20

Coquille

Gebakken coquilles, bloemetjesham gevuld met aubergine en miso,
yoghurt met komijn en knoflook, gebrande beukenzwam,
hamschuim, en vinaigrette van sambai en olijfolie
€22

Gevogelte

Bombe van gevogeltemousse en marbré van Lardo en Jabugoham,
met schuim van augurk, appel, salade van koolraap,
crunch van bloedworst en vinaigrette van oude sherry
€15

Rund

Cannelloni van runderrosbief, gevuld met rillette van ossenhaas en
panna cotta van basilicum, met peterseliewortel, chips van kruidkoek,
Elstar appel, en crunch van gezouten speculaas
€18

 

 

Hoofdgerechten

(halve portie / normale portie)

Blini's

Blini’s gevuld met gemarineerde aubergine en geitenkaas,
bonbon van pastinaak met amandel, spitskool met gebrande pitjes,
parels en puree van courgette, en coulis van paprika met steranijs
€14 / €18

Groentenpalet

Bereidingen van pompoen, met bloemkool en augurk,
gezouten crème fraîche, kleine loempia gevuld met couscous
en rozijnen, chips van aardappel, en cressonsaus met oude sherry
€15 / €20

Zeebaars

Op de huid gebakken zeebaars, loempia gevuld met pittige groenten
en mosselen, romige parelgort met limoen en tomatencompote,
en sabayon met limoen
€19 / €25

Zeeduivel

Gebakken zeeduivel met ossenstaart, gnocchi met truffelschil,
groene asperges in sinaasappelolie, puree van pastinaak,
koolrabi, en beurre blanc van ossenstaartbouillon
€21 / €28

Eend

Gebraden filet van boerderijeend, aumônière van de bout met bosui,
hoisin en komkommer, puree van mais, bulgur met gele curry,
atjar van rettich en radijs, en jus met limoenblad
€20 / €26

Kalf

Gebakken kalfshaas op salade met kreeft, aardappelgratin met marjoraan, 
gele uitjes, puree en krokant van bospeen met dragon,
anijspaddenstoelen, en morillesaus
€22 / €30

Hert

Bout en sukade van hert, rode biet met calvados, gel van stoofpeer,
puree van knolselderij met roze peper, spruitenblad met amandel,
krielaardappel met peterselie, en wildjus
€25 / €32

 

Nagerechten

Kaas

Assortiment kazen, met notenvruchtenbrood
€15

Grapefruit

Parel van witte chocolade, gevuld met grapefruit en bloedsinaasappel,
gemarineerde grapefruit met dragon, crumble met anijs,
gekruide merengue, en sorbet met citroenschil en vanille
€15

Limoen

Cremeux van limoen, roomijs van groene thee, crunch van sesam
en hazelnoot, tuile van sesam en maldonzout, schuimpje van groene thee,
bavarois met yuzu, en dressing met citrus
€16

Mokka

Bakje van harde wener met koffiekaramel, mokkaparfait, hazelnootbonbon,
affogato, chocolade-mokkacrunch, notenkletskop en crème fraîche
€17

 

Verrassingsmenu

LUNCH

Ma t/m vr vanaf 12:00 en zondag vanaf 13:00

Tweegangen lunchmenu
€33
Driegangen lunchmenu
€42

Tijdens de lunch kunt u ook uw keuze maken uit de a la carte kaart.
Laatste keukenbestelling lunch ma t/m vr 14:30, zondag doorlopend.

 

DINER

Dagelijks vanaf 17:30

Viergangen verrassingsmenu
€55

Vijfgangen verrassingsmenu
€65

Zesgangen verrassingsmenu
€75

Alle menu’s zijn er ook in een vegetarische variant.
Met uw wens, dieet of allergie houden we natuurlijk rekening.
Laatste keukenbestelling diner 21:00.

 

Zondag

 

De Portier is ook geopend op zondag.

Vanaf 13:00 bent u van harte welkom voor een late lunch,
een vroeg diner, of een lekkere lange avond tafelen.